W dwunastym odcinku bieżącego sezonu Kuchennych Rewolucji Magda Gessler odwiedziła Pałac w Nieznanicach, mniej więcej w połowie drogi między Radomskiem a Częstochową.
NA TEMAT:
>DOŁĄCZ DO NAS NA FACEBOOKU<
Właścicielką restauracji i hotelu "Pałac Nieznanice" jest pani Elżbieta Lubert, która kilkanaście lat spędziła we Francji. W prowadzeniu biznesu pomaga jej córka Beatrice (Beata) Fornalik. Między paniami dochodziło jednak do nieporozumień, które niekorzystnie odbijały się na samej restauracji. Efekt? Brak gości...
Magda Gessler urzeczona pałacową atmosferą zabrała się do robienia porządków. Dosłownie! Zaczęła bowiem od wielkiego mycia okien i przemalowania ścian na beżowe. Udało się także odtworzyć klimat prawdziwego francuskiego pałacu z oranżerią z palmami, z eleganckimi fotelami z zielonymi obiciami, ze starymi fotografiami na ścianach.
Menu to klasyka francuskiej kuchni. Z dań zasugerowanych przez Magdę Gessler spróbować można między innymi: sałatki nicejskiej, zupy cebulowej, jagnięciny po prowansalsku, couscousu z rodzynkami oraz ratatouille. Gdy po czterech tygodniach Magda Gessler wróciła do Nieznanic "na kontrolę", restauracja funkcjonowała bardzo dobrze.
Restauracja Pałac Nieznice mieści się pod adresem: ul. Sobieskiego 22A, Nieznanice, 42-270 KŁOMNICE. A oto plan dojazdu: