W 14. odcinku bieżącego sezonu "Kuchennych rewolucji" Magda Gessler odwiedziła restaurację Fregata w Koszalinie. Tym razem jej zadanie było nieco łatwiejsze: wystarczyło, że zajęła się wystrojem lokalu i organizacją pracy. Z kuchnią wszystko było bowiem w porządku.
NA TEMAT:
Lokal Fregata w Koszalinie ma długą historię. W PRL-u to miejsce słynęło z dancingów, podczas których serowano wódkę i śledzika. Po 89 roku Fragata zaczęła przyciągać głównie szemrane towarzystwo. A ostatnie lata - mimo wysiłków nowego właściciela - to jużełny odpływ klientów.
Magda Gesslert szybko przekonała się, że problem nie tkwi w jedzeniu - kucharze znali swój fach. Znana restauratorka uznała za to, że sporo do poprawienia jest w wystroju lokalu i w zarządzaniu załogą.
Szybkie szkolenie personelu oraz zmiana wystroju restauracji, dzięki której łatwo wyczuć można we Fregacie nostalgiczny klimat PRL-u, zdecydowanie pomogły. Kiedy po kilku tygodniach Gessler wróciła do Koszalina z wizytą kontrolną we Fregacie było mnóstwo zadowolonych gości.
JAK DOJECHAĆ DO RESTAURACJI FREGATA W KOSZALINIE:
Restauracja FREGATA mieście się przy ulicy Podgrodzie 1A w Koszalinie