Z myślą o zbliżających się Igrzyskach Olimpijskich, British Airways proponuje nowe menu. Dania składają się ze świeżych ryb, mięs i warzyw. W menu pojawią się także nowe desery.
British Airways w ramach przygotowań do Igrzysk Olimpijskich podjęło współpracę z szefami kuchni Simonem Hulstone i Hestonem Blumanthalem. Mistrzowie kuchni nagrodzeni prestiżowymi gwiazdkami Michelin,inspirowali się jedzeniem serwowanym pasażerom podczas Igrzysk Olimpijskich w 1984 r.
Dostępne są różne wersje posiłków. Hulstone i Blumenthal stworzyli między innymi, wspaniałą kompozycję duszonej wołowiny z sałatką z kapusty, marchewki i pieczonej szalotki podanych z delikatnym sosem chrzanowym oraz schłodzony czekoladowy krem z karmelowym wnętrzem i cukrowo-orzechową polewą jako deser.
Dodatkowo, szefowie kuchni proponują, zapiekany kozi ser z burakiem i sosem z czarnego bzu, roladę z wędzonego łososia, ciasto z morszczuka z ciepłym sosem, tartare oraz wyjątkowy sernik z malinami.
Olimpijskie menu będzie dostępne od lipca 2012 r. podczas rejsów długodystansowych z Londynu.