Aktualności

Jak nie dać się otruć na urlopie - GALERIA

główne

fot.: shutterstock

główne
Podczas urlopu chcemy przede wszystkim odpocząć, często ciesząc podniebienie lokalnymi przysmakami. Mimo, że większość barów turystycznych czy smażalni zapewnia, że bazuje wyłącznie na świeżych produktach, co roku zdarzają się zatrucia, a  o higienie w barowych kuchniach powstał już niejeden przerażający dokument. Jak się nie nabrać na turystyczne buble gastronomiczne?

Podczas urlopu chcemy przede wszystkim odpocząć, często ciesząc podniebienie lokalnymi przysmakami. Mimo, że większość barów turystycznych czy smażalni zapewnia, że bazuje wyłącznie na świeżych produktach, co roku zdarzają się zatrucia, a  o higienie w barowych kuchniach powstał już niejeden przerażający dokument. Jak się nie nabrać na turystyczne buble gastronomiczne?

Dziennikarka, która w zeszłym roku nakręciła bulwersujący film o jednej z nadmorskich smażalni, nie musiała długo szukać odpowiedniego lokalu. Okazuje się bowiem, że stwierdzenie "Olej pracuje tyle co my - 14 godzin" wypowiedziała już niezliczona liczba szefów kuchni.

Dzieje się tak nie tylko w smażalniach - bary turystyczne często zapewniają o świeżości potraw, podczas gdy w kuchennym zaciszu odświeżane są skwaśniałe surówki.

Czy turysta zawsze musi być bezbronny wobec takich praktyk?

Jak nie dać się nabrać na turystyczne buble gastronomiczne? To możliwe - zachęcamy do obejrzenia naszej galerii!

NASTĘPNE ZDJĘCIE>>>

NA TEMAT:

Polub nas na Facebooku!

Żaden utwór zamieszczony w serwisie nie może być powielany i rozpowszechniany lub dalej rozpowszechniany w jakikolwiek sposób (w tym także elektroniczny lub mechaniczny) na jakimkolwiek polu eksploatacji w jakiejkolwiek formie, włącznie z umieszczaniem w Internecie - bez pisemnej zgody TIME S.A. Jakiekolwiek użycie lub wykorzystanie utworów w całości lub w części z naruszeniem prawa tzn. bez zgody TIME S.A. jest zabronione pod groźbą kary i może być ścigane prawnie.