Od 29 marca można rezerwować stoliki w najlepszych restauracjach w ponad 20 polskich miastach w ramach kolejnej edycji Restaurant Week. Sam festiwal rozpocznie się w piątek 21 kwietnia i potrwa do niedzieli 30 kwietnia.
Festiwal organizowany jest od 2014 roku. Uczestniczą w nim starannie wyselekcjonowane, autorskie restauracje w Polsce. To wyjątkowa okazja na poznanie nie tylko lokali, ale także nowych smaków.
W każdej restauracji przygotowano specjalne festiwalowe menu, składające się z przystawki, dania głównego i deseru. Koszt całej uczty to 39 zł/os.
NA TEMAT:
Żeby zarezerwować stolik, wystarczy zarejestrować się na stronie restaurantweek.pl. Można wybrać liczbę gości, dzień, konkretną godzinę oraz menu – niektóre lokale przygotowały różne warianty.
Po opłaceniu rezerwacji na adres mailowy otrzymamy potwierdzenie. Trzeba będzie pokazać je w restauracji – wydrukowane lub na ekranie smartfona lub tabletu.
Lepiej się nie spóźnić. Na delektowanie się daniami goście mają 90 minut. Po tym czasie do stolika ustawi się już kolejka następnych smakoszy.
Restaurant Week 2017
Najbliższa edycja festiwalu odbędzie się w Białymstoku, Krakowie, Lublinie, Łodzi, Poznaniu, Rzeszowie, Aglomeracji Śląskiej, Słupsku i Ustce, Szczecinie, Toruniu, Trójmieście, Warszawie i Wrocławiu.
Restauracje można wybierać według różnych kategorii. Filtry ułatwią znaleźć m.in. lokal idealny na randkę, dla rodziny z dziećmi czy większej grupy przyjaciół.
Oczywiście można wybierać też po rodzaju kuchni. Nie jest to łatwa decyzja. Kuszą nie tylko smaki azjatyckie, śródziemnomorskie i bałkańskie. Podczas festiwalu w niektórych miastach będziemy mieć szansę na skosztowanie przysmaków kuchni karaibskiej, koreańskiej lub argentyńskiej. Również wegetarianie i weganie mają w czym wybierać.
Warto decydować się szybko. Stoli znikają w tempie błyskawicznym!
Więcej szczegółów na: restaurantweek.pl.