W trzecim odcinku najnowszego sezonu "Kuchennych Rewolucji" Magda Gessler odmieniła restaurację " U wikinga" w Słupsku. Mimo dramatycznego przebiegu rewolucji, wszystko skończyło się dobrze. Restauracja zyskała nowa nazwę "Kurnik" i menu oparte na drobiu i jajach. Jednym ze sztandarowych dań stały się jaja faszerowane piklingiem. Zobacz, jak przygotować je w domu.
JAJA FASZEROWANE PIKLINGIEM MAGDY GESSLER - SKŁADNIKI
5 jajek
0,3 kg piklinga
5 dag masła
20 dag chleba pytlowego
sałata
sól, pieprz
JAJA FASZEROWANE PIKLINGIEM - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Najpierw jajka gotujemy na twardo, studzimy, kroimy na pół i wyjmujemy żółtka. Piklingi filetujemy i wyjmujemy ości. Następnie przepuszczamy przez maszynkę razem z wyjętymi wcześniej żółtkami. Do masy dodajemy majonez i ucieramy aż stanie się pulchna.
Nakładamy nadzienie do połówek białek, tak aby miały kształt całego jajka. Układamy na półmisku, możemy też oblać danie resztą majonezu.
Życzymy smacznego!