W drugim odcinku Kuchennych Rewolucji Magda Gessler odwiedziła Karczmę u Bartka w Bukowinie Tatrzańskiej. Restauratorka wprowadziła nową nazwę - Kiełbasa i korale - a także nowe menu. Sztandarową potrawą Kiełbasy i korali jest od tej pory Carpaccio z boczku.
PRZECZYTAK TEŻ: Golonka, mus z kurzej wątróbki, puree z grochu i ziemniaków - przepisy Magdy Gessler
CARPACCIO Z BOCZKU - PRZEPIS
Niezbędne produkty:
wędzony boczek - 20 dag
ser, najlepiej parmezan
oliwa z oliwek
ocet winny
rukola
1 cytryna
pieprz i sól
Sposób przyrządzenia: Boczek kroimy w bardzo cienkie plastry. Następnie przezroczyste plastry boczku polewamy niewielka ilością oliwy z oliwek i układamy na talerzu, który również skrapiamy oliwą. Wyciskamy sok z cytryny i skrapiamy plastry mięsa. Na wierzchu carpaccio układamy rukolę.
Parmezan ścieramy na tarce o drobnych oczkach i posypujemy carpaccio.
PRZECZYTAJ TEŻ: Kuchenne Rewolucje, odcinek 2, Kiełbasa i korale
NA TEMAT: