Aktualności

Przepisy Magdy Gessler. Kuchnia świata według prowadzącej Kuchenne Rewolucje

papryka

fot.: sxc.hu

papryka

W najnowszym numerze "Show" Magda Gessler postanowiła podzielić się z nami przepisami z całego świata. Szczególnie ciekawy wydał się nam ten na grecką paprykę z orzeszkami. Danie jest bardzo proste do przygotowania a jednocześnie zdrowe. Zobacz, jak przyrządzić grecką ucztę według przepisu Magdy Gessler.

Niezbędne składniki:

4 spore czerwone papryki

240 g sera feta

3 łyżki utłuczonych orzeszków ziemnych

1 łyżeczka soku z cytryny

2 łyżki oliwy z oliwek

3 gałązki natki pietruszki

2 łodyżki selera naciowego

Sposób przygotowania:

Papryki umyj, przekrój na pół i wyjmij gniazda nasienne. Zrób farsz: wymieszaj fetę z oliwą, sokiem z cytryny, orzeszkami i posiekanym selerem naciowym. Farszem wypełnij papryki. Ułóż je na blasze i przykryj folią aluminiową.

Piecz 30 minut w temperaturze 180 stopni. Pod koniec pieczenia zdejmij folię, żeby papryki lekko się przypiekły. Podawaj posypane pietruszką i selerem naciowym. Zamiast słodkich papryk możesz użyć chili - po upieczeniu będą łagodniejsze w smaku.

NA TEMAT:

Polub nas na Facebooku!

Żaden utwór zamieszczony w serwisie nie może być powielany i rozpowszechniany lub dalej rozpowszechniany w jakikolwiek sposób (w tym także elektroniczny lub mechaniczny) na jakimkolwiek polu eksploatacji w jakiejkolwiek formie, włącznie z umieszczaniem w Internecie - bez pisemnej zgody TIME S.A. Jakiekolwiek użycie lub wykorzystanie utworów w całości lub w części z naruszeniem prawa tzn. bez zgody TIME S.A. jest zabronione pod groźbą kary i może być ścigane prawnie.