W najnowszym numerze "Show" Magda Gessler postanowiła podzielić się z nami przepisami z całego świata. Szczególnie ciekawy wydał się nam ten na grecką paprykę z orzeszkami. Danie jest bardzo proste do przygotowania a jednocześnie zdrowe. Zobacz, jak przyrządzić grecką ucztę według przepisu Magdy Gessler.
Niezbędne składniki:
4 spore czerwone papryki
240 g sera feta
3 łyżki utłuczonych orzeszków ziemnych
1 łyżeczka soku z cytryny
2 łyżki oliwy z oliwek
3 gałązki natki pietruszki
2 łodyżki selera naciowego
Sposób przygotowania:
Papryki umyj, przekrój na pół i wyjmij gniazda nasienne. Zrób farsz: wymieszaj fetę z oliwą, sokiem z cytryny, orzeszkami i posiekanym selerem naciowym. Farszem wypełnij papryki. Ułóż je na blasze i przykryj folią aluminiową.
Piecz 30 minut w temperaturze 180 stopni. Pod koniec pieczenia zdejmij folię, żeby papryki lekko się przypiekły. Podawaj posypane pietruszką i selerem naciowym. Zamiast słodkich papryk możesz użyć chili - po upieczeniu będą łagodniejsze w smaku.
NA TEMAT: