W trzecim odcinku siódmego sezonu Kuchennych Rewolucji Magda Gessler odwiedziła Bar "Rybka" w Gdańsku. Pomogła właścicielom przekształcić kiepski bar w serwujący świeżutką rybę "Tapas Rybkę". Wielką popularnością gości finałowej kolacji odcinka cieszył się śledź w kremie z mlecza. Sprawdź, jak zrobić to danie w domu.
Śledź w kremie z mlecza - niezbędne składniki
-kilka filetów ze śledzia (np. 5)
-cebula
-olej słonecznikowy
-1 cytryna
-szklanka majonezu
-pół szklanki kwaśnej śmietany
-2 mlecze ze śledzia
1 łyzka octu spirytusowego
Śledź w kremie z mlecza - sposób przygotowania
Filety śledziowe zalewamy olejem słonecznikowym. Cebule kroimy w drobna kostkę i dodajemy do śledzia. Cytrynę obieramy ze skórki, kroimy na plastry i dodajemy do śledzia.
Mlecz ze śledzia przecieramy. Dodajemy majonez i śmietanę. Przyprawiamy octem oraz pieprzymy. Tak przygotowanym sosem polewamy śledzie.
Życzymy smacznego!
NA TEMAT: