Aktualności

Przepisy Magdy Gessler: Śledź w kremie z mlecza - przepisy z Kuchennych Rewolucji

śledź

fot.: shutterstock

śledź
W trzecim odcinku siódmego sezonu Kuchennych Rewolucji Magda Gessler odwiedziła Bar "Rybka" w Gdańsku. Pomogła właścicielom przekształcić kiepski bar w serwujący świeżutką rybę "Tapas Rybkę". Wielką popularnością gości finałowej kolacji odcinka cieszył się śledź w kremie z mlecza. Sprawdź, jak zrobić to danie w domu.

W trzecim odcinku siódmego sezonu Kuchennych Rewolucji Magda Gessler odwiedziła Bar "Rybka" w Gdańsku. Pomogła właścicielom przekształcić kiepski bar w serwujący świeżutką rybę "Tapas Rybkę". Wielką popularnością gości finałowej kolacji odcinka cieszył się śledź w kremie z mlecza. Sprawdź, jak zrobić to danie w domu.

Śledź w kremie z mlecza - niezbędne składniki

-kilka filetów ze śledzia (np. 5)

-cebula

-olej słonecznikowy

-1 cytryna

-szklanka majonezu

-pół szklanki kwaśnej śmietany

-2 mlecze ze śledzia

1 łyzka octu spirytusowego

Śledź w kremie z mlecza - sposób przygotowania

Filety śledziowe zalewamy olejem słonecznikowym. Cebule kroimy w drobna kostkę i dodajemy do śledzia. Cytrynę obieramy ze skórki, kroimy na plastry i dodajemy do śledzia.

Mlecz ze śledzia przecieramy. Dodajemy majonez i śmietanę. Przyprawiamy octem oraz pieprzymy. Tak przygotowanym sosem polewamy śledzie.

Życzymy smacznego!

NA TEMAT:

Polub nas na Facebooku!

Żaden utwór zamieszczony w serwisie nie może być powielany i rozpowszechniany lub dalej rozpowszechniany w jakikolwiek sposób (w tym także elektroniczny lub mechaniczny) na jakimkolwiek polu eksploatacji w jakiejkolwiek formie, włącznie z umieszczaniem w Internecie - bez pisemnej zgody TIME S.A. Jakiekolwiek użycie lub wykorzystanie utworów w całości lub w części z naruszeniem prawa tzn. bez zgody TIME S.A. jest zabronione pod groźbą kary i może być ścigane prawnie.