Do wykonania tego pysznego dania, według przepisu Magdy Gessler niezbędne są świeże kurki, prosto z lasu. Warto się po nie wybrać samemu, łącząc przyjemne z pożytecznym, lub kupić je u przydrożnych sprzedawców. Życzymy smacznego.
Przepis Magdy Gessler na tagliatelle z kurkami
Składniki:
100 g razowego tagliatelle
garść kurek
2 łyżki masła
100 ml śmietany 30 proc.
sól
pieprz
kilka czarnych oliwek
parmezan
bazylia
świeżo zmielony pieprz
Sposób przyrządzenia:
Na patelni rozgrzewamy masło i wrzucamy na nie kurki. Grzyby smażymy około 5 minut - aż zmiękną. Dolewamy śmietanę i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Makaron gotujemy al dente w lekko osolonej wodzie. Odcedzamy i mieszamy z kurkami. Danie podajemy z oliwkami, płatkami parmezanu i listkami bazylii, posypane świeżo zmielonym pieprzem.
NA TEMAT: