Aktualności

Przepisy Magdy Gessler: Tagliatelle z kurkami

tagliatelle z kurkami

fot.: shutterstock.com

tagliatelle z kurkami
Do wykonania tego pysznego dania, według przepisu Magdy Gessler niezbędne są świeże kurki, prosto z lasu. Warto się po nie wybrać samemu, łącząc przyjemne z pożytecznym, lub kupić je u przydrożnych sprzedawców. Życzymy smacznego.

Do wykonania tego pysznego dania, według przepisu Magdy Gessler niezbędne są świeże kurki, prosto z lasu. Warto się po nie wybrać samemu, łącząc przyjemne z pożytecznym, lub kupić je u przydrożnych sprzedawców. Życzymy smacznego.

Przepis Magdy Gessler na tagliatelle z kurkami

Składniki:

100 g razowego tagliatelle

garść kurek

2 łyżki masła

100 ml śmietany 30 proc.

sól

pieprz

kilka czarnych oliwek

parmezan

bazylia

świeżo zmielony pieprz

Sposób przyrządzenia:

Na patelni rozgrzewamy masło i wrzucamy na nie kurki. Grzyby smażymy około 5 minut - aż zmiękną. Dolewamy śmietanę i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Makaron gotujemy al dente w lekko osolonej wodzie. Odcedzamy i mieszamy z kurkami. Danie podajemy z oliwkami, płatkami parmezanu i listkami bazylii, posypane świeżo zmielonym pieprzem.


NA TEMAT:

Polub nas na Facebooku!

Żaden utwór zamieszczony w serwisie nie może być powielany i rozpowszechniany lub dalej rozpowszechniany w jakikolwiek sposób (w tym także elektroniczny lub mechaniczny) na jakimkolwiek polu eksploatacji w jakiejkolwiek formie, włącznie z umieszczaniem w Internecie - bez pisemnej zgody TIME S.A. Jakiekolwiek użycie lub wykorzystanie utworów w całości lub w części z naruszeniem prawa tzn. bez zgody TIME S.A. jest zabronione pod groźbą kary i może być ścigane prawnie.