Magda Gessler za jeden ze swoich celów obrała nauczenie Polaków gotowania. dlatego też, oprócz prowadzenia ":Kuchennych rewolucji" dzieli się z nami swoimi przepisami i na łamach dwutygodnika "Show". Wypróbowaliśmy niektóre przepisy. Jednym ze smaczniejszych okazała się zupa na młodych kurkach. zobacz, jak ją przyrządzić w domu.
ZUPA NA MŁODYCH KURKACH MAGDY GESSLER - SKŁADNIKI
2 l wywaru mięsnego
30 dag kurek
4 ziemniaki
1 marchew
2 ząbki czosnku
1 cebula
250 ml śmietany
50 g masła
pół pęczka koperku
1 liść laurowy
ziele angielskie
sól i pieprz
ZUPA NA MŁODYCH KURKACH MAGDY GESSLER - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Odcedź wywar i przelej do garnka z ziemniakami, czosnkiem i plastrami marchewki. Dodaj liść laurowy, ziele, sól i pieprz.
Gotuj całość 15 minut. Kurki namocz w naczyniu i dokładnie umyj. Rozłóż na ręcznik papierowy i poczekaj 20 min aż wyschną. Następnie dodaj kurki do zupy. Do odlanej cześci zupy dodaj śmietanę, wmieszaj i wlej do garnka.
Gotuj jeszcze 10 minut. Podawaj ze świeżo posiekanym koperkiem.
NA TEMAT:
- Kuchenne Rewolucje, odcinek 6 (2012) Szlakiem MAGDY GESSLER: Jak dojechać do restauracji LeoLibra/Dworu pod Dziką Kaczką w Gnieźnie
- Kuchenne Rewolucje, odcinek 7 (2012) Szlakiem MAGDY GESSLER: Jak dojechać do restauracji Kuźnia Smaków/Trattoria da Tadeusz w Bielsku-Białej
- Przepisy Magdy Gessler - tarta z pomidorową konfiturą