Na kulinarnej mapie Warszawy pojawia się coraz więcej urokliwych kawiarni i restauracji dla wegetarian lub osób chących spożywać certyfikowane produkty z ekologicznych hodowli. Jednym z takich miejsc jest warszawska Eko Jadłodajnia, w której po posiłku, żeby nie produkować smieci możemy zjeść swój talerz zrobiony z otrębów pszennych....Smacznego!
Eko Jadłodajnia to restauracją znajdującą się na ulicy Kopernika 25 (między Ordynacką, a Tamką). Dania podawane są na jadalnych talerzach robionych z otrąb pszennych, a wszelkie ciepłe napoje posiadają certyfikat Fairtrade. Serwowane jest mięso z wolnego wybiegu, oraz jajka od „szczęśliwych kur”. W ofercie jest 50 różnych naleśników, pyszne pierogi, codzienne inne zestawy obiadowe, sałatki, i wiele innych pyszności. W oczekiwaniu na posiłek można przejrzeć książkę, i zabrać ją ze sobą w ramach akcji UWOLNIJ KSIĄŻKĘ. Eko jadłodajnia to spokojne miejsce gdzie można odpocząć i smacznie zjeść.
Polecamy wszystkim eko oraz chcącym spróbować czegoś nowego!
NA TEMAT: