W trzecim odcinku szóstego sezonu "Kuchennych Rewolucji" Magda Gessler nauczyła właściciela "Zajazdu Leśna Chata" jak przygotować przepyszną świeżonkę. Takie oryginalne danie możemy również zrobić w domu. Sprawdź, jak przyrządzić świeżonkę Magdy Gessler z programu "Kuchenne rewolucje".
PRZECZYTAJ TEŻ: TATAR ZE ŚLEDZIA - przepis z KUCHENNYCH REWOLUCJI
Odmieniając podupadający zajazd Magda Gessler postawiła na oryginalny przepis - świeżonke z wieprzowiny. Danie wzbudziło zachwyt zaproszonych na finałowa kolacje gości.
PRZECZYTAJ TEŻ: PRZEPISY MAGDY GESSLER - KOTLET Z DORSZA W SOSIE TATARSKIM
PRZEPIS NA ŚWIEŻONKĘ MAGDY GESSLER:
- 05, kg podgardla wieprzowego
- 1 kg ziemniaków
- paczka kaszy (najlepiej pęczak)
- 0,5 kg boczku
- 0,5 kg karkówki
- 0,5 kg schabu bez kości
- 2 kg cebuli
- przyprawy: pieprz, sól, majeranek, liść laurowy, ziele angielskie
Sposób przygotowania:
Mięso zamarynować, zostawić w przyprawach na całą noc.
Ziemniaki ugotować, przestudzić i pokroić w kostkę.
NA TEMAT: